Anasayfa  >  Müşteri Davası > İnşaat malzemeleri

Vaka Analizi: Petrol ve Dogalgaz Boru Imalatinda LX-T52 Agir Hizmet Boru Lazer Kesim Makinesi ile Uretim Donusumu

--- Proje Ozeti ve Teknik Parametre Tablosu ---

• Lokasyon: Rusya (Petrol ve Dogalgaz Hatti Uretim Tesisi)

• Musteri Sektoru: Petrol, dogalgaz ve agir endustriyel boru imalat sistemleri

• Entegre Edilen Model: Longxin Laser LX-T52III-5-1212 3D Agir Hizmet Boru Lazer Kesim Makinesi

• Islenebilir Boru Cap Araligi: Yuvarlak boru cap 89 mm - 460 mm (Maksimum govde kapasitesi cap 500 mm)

• Yardimci Kesim Gazlari: Oksijen (O2) ve yuksek basincli kuru hava

• Kesim Yetenekleri: 3 Boyutlu +/-45 derece kaynak agzi acma (bevel cutting), delik delme, serbest kontur kesimi, sifir fire (zero-tailing)

• Lazer Gucu: 6 kW - 12 kW / 20 kW Fiber Lazer Kaynagi

• Temel Hedef: Kaynaga hazir acili kesim, iscilik ve taslama maliyetlerini sifirlama, agir borularda yuksek stabilite

Vaka Analizi: Petrol ve Dogalgaz Boru Imalatinda LX-T52 Agir Hizmet Boru Lazer Kesim Makinesi ile Uretim Donusumu

--- Musteri Arka Plani ve Sektorel Zorluklar --- 

Petrol ve dogalgaz boru hatlari, yuksek basinca ve zorlu cevre sartlarina dayanikli kalin etli celik borulardan uretilir. Bu borularin birlestirilmesinde en kritik adim, otomatik yorunge (orbital) veya manuel kaynak oncesi yapilan hassas kaynak agzi acma (pahlama) islemidir

Musteri, LX-T52 agir hizmet boru lazer kesim makinesini devreye almadan once geleneksel serit testere, plazma kesim ve manuel taslama yontemlerini kullaniyordu. Bu surecler su buyuk operasyonel sorunlara yol aciyordu:

1. Tutarsiz Kaynak Agzi Acilari: Manuel taslama ve plazma pahlama ile acilan V, Y ve K formlu kanallarin aci toleranslari degiskendi. Bu durum kaynak montajinda genis bosluklara ve yuksek hata oranlarina neden oluyordu

2. Yuksek Iscilik ve Ikincil Islem Maliyeti: Kesim sonrasi olusan curuf temizligi ve frezeleme islemleri ekstra personel ve ciddi zaman kaybi yaratiyordu

3. Degerli Hammadde Kaybi: Geleneksel agir tip makineler boru uclarinda uzun fire (kuyruk parcasi) birakarak hammadde israfini artiriyordu

4. Agir Borularda Sarkma ve Salinim: 12 metre uzunlugunda ve tonlarca agirliktaki borular donus esnasinda esneme ve vibrasyon yaparak kesim hassasiyetini bozuyordu

--- Cozum: Longxin LX-T52 3D Agir Hizmet Boru Lazer Kesim Makinesi --- 

Musteri, parcali ve manuel yapilan tum kesim asamalarini tek bir CNC is istasyonunda toplamak amaciyla Longxin LX-T52 agir hizmet boru lazer kesim makinesini uretim hattina dahil etti

Yuksek sicaklikta gerilim giderme tavlamasina tabi tutulmus yan montajli agir govdesi, 525x525 mm tam stroklu pnomatik aynasi ve senkronize hidrolik/pnomatik servo takip ayaklari sayesinde LX-T52, 2.000 kg agirliga kadar olan buyuk capli borulari sifir titresimle isler

Agir Hizmet Boru Lazer Kesim Islemi Akisi: [ Ham Agir Boru: Cap 89-460 mm, 12 Metre Uzunluk, 2.000 kg Agirlik ]

Longxin LX-T52 3 Boyutlu Agir Boru Lazer Kesim Sistemi

• Gerilim Gidermeli Yan Govde Tasarimi ile Maksimum Rijitlik

• 525x525 mm Tam Strok Pnomatik Ayna (40-60 dev/dak)    

• +/-45 Derece 5 Eksenli 3D Kaynak Agzi Acma Kafasi  

• Akilli Gaz Secimi: Oksijen (O2) ve Yuksek Basincli Hava

• Senkron Takip Destegi ve Sifir Fire (Zero-Tailing) Modu  

Kaynaga Direkt Hazir Boru: +/-45 Derece Temiz Pah, Sifir Taslama

--- LX-T52 Modelinin One Cikan Temel Teknolojik Ozellikleri ---

1. Buyuk Cap ve Agir Tonaj Tasima Kapasitesi (Cap 89 - 460 mm): LX-T52, cap 89 mm'den cap 460 mm'ye kadar yuvarlak borulari ve 350x350 mm'ye kadar profil borulari ayna ayaklarini degistirmeye gerek kalmadan pnomatik olarak otomatik merkezler[cite: 1, 3]. Tek boruda 2.000 kg (metre basina 166 kg) tasima kapasitesi ile agir petrol hat borularinda sorunsuz donus saglar

2. 3 Boyutlu Cok Eksenli +/-45 Derece Kaynak Agzi Acma (3D Beveling): Bes eksenli 3D lazer kesim kafasi ve 0.2 mm hassasiyetteki temassiz kapasitif yukseklik takip sensoru sayesinde V, Y, X ve K tipi kaynak agizlarini kesim esnasinda otomatik olarak acar. Boru yuzeyindeki carpikliklar yazilim tarafindan gercek zamanli olarak telafi edilir

3. Oksijen ve Basincli Hava ile Hibrit Kesim Esnekligi:

Oksijen (O2) Kesimi: 25-35 mm'ye varan kalin etli karbon celigi borularda dik, curufsuz ve puruzsuz kesim yuzeyi sunar

Yuksek Basincli Kuru Hava Kesimi: Ince ve orta et kalinligindaki borularda hem cok yuksek kesim hizina ulasir hem de gaz tuketim maliyetini buyuk oranda asagi ceker

4. Sifir Fire ile Hammadde Tasarrufu (Zero-Tailing): Senkronize on ve arka ayna yapisi sayesinde on ayna kesim sirasinda ileri kayarak parcanin sonuna kadar lazer kafasinin islemesine olanak tanir. Bu sayede uygun yerlesim planlarinda boru kuyruk firesi 0 mm'ye kadar duser

-- Kazanilan Sonuclar ve Uretim Verimliligi ---

Taslama Islemi Tamamen Sona Erdi: +/-0.5 derece hassasiyette acilan kaynak agizlari sayesinde borular kesimden cikar cikmaz dogrudan otomatik kaynak hattina aktarilmaktadi

Uretim Verimliliginde Yuzde 60 Artis: Testere ile boy kesme, delik delme ve pah kirma operasyonlarinin tek bir CNC lazer dongusunde birlestirilmesi uretim suresini kisa surede yariya indirdi

Hammadde Firesinde Yuzde 10-12 Tasarruf: Bochu yerlesim (nesting) algoritmasi ve sifir fire teknolojisi, pahali kalin etli boru israflarini onledi

Kesim Maliyetlerinde Dusuk Gider: Uygun et kalinliklarinda hava ile kesim teknolojisinin kullanilmasi isletme gaz maliyetini onemli olcude azaltti

--- Agir Tip Boru Lazer Kesim Projeleriniz Icin Bizimle Iletisime Gecin --- 

Petrol ve dogalgaz hatlari, celik konstruksiyon, gemi insa ve agir makine imalatinda buyuk capli boru kesim sureclerinizi optimize etmek istiyorsaniz, Longxin Laser muhendislik ekibi ile iletisime gecerek LX-T52 agir hizmet boru lazer kesim makinesi icin ozel teklif ve yerlesim plani talep edebilirsiniz

Mesaj gönder
Copyright © Foshan LX Laser Technology Co., Ltd. Tüm hakları Saklıdır Tarafından desteklenmektedir Site Haritası